About

Terve! Olen Jasse Junkkari, intohimoinen kamppailulajien harrastaja, kilpailija ja tutkija. Kiinnostukseni kamppailuun heräsi jo pikkulapsena kun leikin He-Man ja Turtles-ukoilla. Seitsemän vuotiaana aloitin eri kamppailulajeihin tutustumisen käytännössä. Harjoittelin nuorena karatea, taekwondoa, aikidoa, taidoa, eskrimaa ja taijutsua – jota ninjutsuksikin joskus sanotaan. Lisäksi luin ahkerasti kaiken aihetta käsittelevän kirjallisuuden jonka sain käsiini.

Seitsemäntoista vuotiaana ollessani USA:ssa vaihto-oppilaana painin koulun painijoukkueessa voitokkaasti ja taistelin itseni aina Kalifornianmestaruuskisoihin asti. Palattuani vuonna 2002 Suomeen aloin treenata vapaaottelua ja sen sukulaislajeja – Shoot-Fightingia, lukkopainia, brasilialaista jiu-jitsua ja potkunyrkkeilyä. Parikymppisenä harjoittelin ja kisasin ammattimaisesti. Vapaaottelin maamme tunnetuimmissa kamppailupromootioissa ”the Cagessa” ja ”Fight-Festivalissa”. Potkunyrkkeilyssä voitin Suomenmestaruuden 2007 ja lukkopainissa Finnish Open kultaa 2009. Vuonna 2010 voitin Hokutoryu jujutsun Suomenmestaruuden ja edustin maatani Espaniassa järjestetyssä Kyokushin Karaten kovatasoisessa World-Cup turnauksessa.

Viimeiset vuodet olen keskittynyt brasilialaisen jiu-jitsun harjoitteluun ja opettamiseen. Vuonna 2014 perustin ystäväni Marek Kosteczkon kanssa Jiu-Jitsu-salin Espanian Fuengirolaan. Sain lajissa mustan vyön syksyllä 2016 opettajaltani ja ystävältäni Demian Maialta, joka on BJJ sekä lukkopainin maailmanmestari ja UFCssä painoluokkansa ykköshaastaja.

Nykyään suurin intohimoni on suomalaisen kamppailuhistorian tutkiminen. Varsinkin vanhat jiu-jitsu- ja painimanuaalit sekä suomalaisten ammatipainijoiden edesottamukset 1900-luvun alun Amerikassa ovat tutkimusteni kohteena. Lisäksi matkustelen ympäri maailmaa tutustuen eri kamppailuperinteisiin. Olen kirjoittanut näistä, ja muista aiheista, vuosien ajan Fighter ja Fight-Sport lehtiin. Näiden sivujen blogissa julkaisen artikkeleita ja videoita joissa valoitan kamppailulajien historiaa ja kulttuuria sekä kerron omista seikkailuistani ja ninjailuistani.

Tervetuloa seuraamaan Kynän ja Miekan Tietä!

Kunniamaininnat:

Potku.net kamppailulajiyhteisön Potku Awards:

  • Vuoden 2015 kamppailuhistorioitsija
  • Vuoden 2014 kansainvälisen kamppailutaidon elvyttäjä
  • Vuoden 2012 tutkimusmatkailija

C. Nathan Hatton, history PhD (Canadalainen painihistorioitsija):

”Finland has a rich grappling history and Jasse Junkkari is, in my estimation, the top authority in the field today. On top of his historical knowledge he is one of the rare few with a practical, working knowledge of the grappling arts as well. There is nobody else quite like him in Finland!”

Tuomas Kyrö, Urheilukija:

”Ensimmäinen todellinen persoonaa astui häkkiin neljännessä ottelussa. Se oli rentoutta samuraiasussa, kun Jasse Junkkari astui portaita, pysähtyi ja veti miekan esiin. Yleisö intoutui, totinen tappelu tarvitsee vastapainokseen kevennystä, joka saa meidät unohtamaan että häkistä pirskahtelee ihan oikeaa verta. Junkkari uskalsi näyttää taitonsa, luonteensa ja kun voitto tuli nopeasti kuristuksella, hän uskalsi myös juhlia sitä. Ponnistus häkin reunalle, huudatusta. -Vuosi sitten olin 94-kiloinen läski, nyt näkyy sikspäkki, Junkkari analysoi voittonsa taustoja.”