Budoka Kai Koskinen

Kai Koskinen on suorasanainen mies. ”Kirjassaan Hontai Yoshin Ryu: Perusteet” (2008) hän mm. toteaa että klassisten jujutsu-koulujen tekniikat särkevät nivelet tehokkaammin kuin ”kontaktiotteluiden” lukot ja että kamppailu-urheilusta puuttuu pelko verrattuna samurai-aikojen taisteluihin.

Lukemastani närkästyneenä otin muutama vuosi sitten yhteyttä Koskiseen ja penäsin tarkennusta. Menin Jyväskylän Aikiken salille katsomaan Koskisen järjestämää samurai-näytelyä jonka yhteydessä keskustelimme kamppailusta ja hän näytti minulle suoran kyynerpäälukon, jonka kulma todellakin oli oppimaani versiota tehokkaampi – ainakin periaatteessa. Tämän jälkeen olen vieraillut parikin kertaa Jyväskylässä tutustumassa Koskisen taitoihin ja ajatuksiin.

Yllä Kai Koskisen haastattelu viime vuodelta. Suosittelen kaikille japanilaisesta kamppailukulttuurista kiinnostuneille Koskisen kirjoja ”Hontai Yoshin Ryu: Perusteet” ja ”Kaksi taivasta yhdessä – Miyamoto Musashin tie”.

Lisää tietoa Koskisesta ja Jyväskylän Aikiken-dojosta: http://www.aikiken.fi/

T: Jasse Junkkari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *