Tanssii UFC-tähtien kanssa.

Tammelin, Wanderlei ja minä

Tänä aamuna FB esitteli minulle kuvaa jonka olin julkaissut 7 vuotta sitten. Siinä oli minä, Tammelin ja vapaaottelulegenda Wanderlei Silva . Kuva otettiin Lontoossa, 21.2.2009, UFC 95 tapahtuman jälkeen. Nyt kerron teille tuon ikimuistoisen päivän – ja yön – kohokohdat.

Koneeni laskeutui päivällä Lontoon kuuluisalle Heathrow-lentokentällä. Seikkailin aikani kaupungissa etsien O2 Areenaa jossa UFC-ilta pidettäisiin. Kysyin tietä kadulla kävelevältä mieheltä mutta en ymmärtänyt hänen cockney-salngistaan hölkäsen pöläystä. Lopulta löysin perille ja ilokseni tapasin siellä tutun naaman, Jussi Tammelinin. Jussia – ja Toni Krögeriä – saamme kiittää siitä että Darce-kuristus tunnetaan Brasiliassa myös nimellä ”Finlandes” ja Suomessa ”Kotkalaisena”. Tapasimme myös yhteisen ystävämme ja yhden illan pääottelijoista – Demian Maian. Maia kysyi että onko meillä jo liput. Minulla oli. Jussilla ja hänen kaverillaan ei ollut.

Kun ottelut alkoivat niin Tammelin istui kaverinsa kanssa Ring-sidessa UFC:n prsesidentin Dana Whiten vieressä ja minä istuin itsekseni piippuhyllyllä. Tunnelma areenalla oli energinen, mutta itse otteluita on parempi seurata näytöltä kuin paikanpäältä. Ehkä ring-sidessa asiat koettiin toisin. Olin tullut kannustamaan Maiaa, ja kun hän heitti Sonnenin katolleen ja väänsi luovutusvoiton triangeli-kuristukselta niin hurrasin ja hypin kuin chear-leaderi. Olenhan siinäkin lajissa Suomenmestari mallia 2001. 😉

Ottelujen jälkeen menimme Demianin hotellihuoneeseen lepäämään ja odottamaan että jengi saataisiin kokoon jotta voimme lähteä jatkoille. Ja kun kyseinen jengi koostui lähinnä brasilialaisista niin siinä saikin sitten odotella. Kun vihdoin lähdimme liikkeelle huoneesta niin odottelu jatkui hotellin aulassa kun innokkaat fanit halusivat idoliensa nimmareita ja kuvia. Käytin itsekkin tilaisuutta hyväksi ottattamalla yhteiskuvan todellisen vapaaottelulegendan Wanderlei Silvan kanssa.

Minä ja Wallid Ismail

Viralliset jatkot pidettiin hotellin baarissa jossa UFC-kuuluttaja Bruce Buffer esitteli tilaamiaan drinkkejä – ”On the bar counter we have Budweiser!!”. Me kuitenkin päätimme lähteä parempiin bileisiin Lontoon keskustaan. Päädyin samaan taksiin Maian, Wanderlein ja Pride FC-legendan Wallid Ismailin kanssa. Hyppäsimme ulos autoista ja Silva johdatti meidät jonon ohi clubille, todeten portsareille – ”We are all UFC-fighters!” Dsicossa nautin virvokkeita ja esittelin muuvejani tanssilattialla. Naiset juoksivat karkuun kun Wallid Ismail – jonka naamatulu ei vedä vertoja hänen kamppailutaidoilleen – yritti tanssittaa näitä. Se oli hyvää viihdettä.

Minä ja Randleman

Nyt jo edesmennyt vapaaottelija Kevin Randleman tuli ihailemaan hopeista kaulariipustani ja vaihdoimme muutaman sanan. Lähtiessämme pois clubilta portsarit pyysivät ottelijoita kirjoittamaan nimmarinsa valkoiseen tee-paitaan ja Demian patisti minuakin osallistumaan. No olinhan minäkin jonkun sortin ottelija joten vedin puumerkit paitaan.

Kun saavuimme hotellille niin oli jo aamu. Menimme aamupalapöytään jossa oli ottelijoita, huoltajia ja toimitsijoita. BJJ-mestari Robert Drysdale oli edellisen illan pääottelijan Joe Stevensonin kanssa syömässä. Minä olin viettänyt vuoden vaihto-oppilaani Kalifornian Mojave-aavikolla, josta Stephenson oli kotoisin, ja Robert pyysi minua kertomaan hupaisan tarinan jonka olin hänelle kertonut vuosia aikaisemmin Robertin Helsingin visiitillä.  Minähän tarinoin ja porukka nauroi – ainakin Robert.

Paluulentoni lähtöön oli vain pari tuntia. Laskuhumala ja väsymys alkoivat painaa, ja mietin kuinka selviän lentokentälle. Demian työnsi minut yhteen UFC:n minibusseista jossa oli myös Bruce Buffer, Urijah Fader, Diago Sanchez ja muutama kehätyttö. Sanches hoilasi ääneen jotain biisiä jota kuunteli korvalapuistaan ja ajattelin komentoida asiaa mutta tajusin jättää kommentoimatta.  Lopulta pääsin lentokentällä ja koneeseen. Nukuin sikeästi koko paluumatkan. Takana oli pitkä ja ikimuistoinen päivä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *