No Gi – No problems!

Tämä oli hyvä viikonloppu 🙂 Perjantaina sain poreilla kokeneiden budokoiden kanssa itsepuolustuksesta ja lauantaina pääsi pitkästä aikaa painimaan tosissaan.

Matkustin lauantai aamulla bussilla Valkeakoskelle reppu täynnä vanhoja manuaaleja ja kädessä makuupussi. Söin asemalla sushit josta Defendo- ja Krav Maga-expertti ”Mjölnir” tuli hakemaan minut Heraclesin salille.  Erikoisjoukkomme oli valmis toimintaan kun ninja-mies ”Rojola” hiipi seuraamme.

Silmäilimme läpi kaikki suomenkieliset jiu-jitsu-, itsepuolustus- ja lähitaistelumanuaalit vuodesta 1905 vuoteen 1960. Välillä kokeilimme kirjojen tekniikoita käytännössä mutta enimmäkseen opukset toimivat keskustelun ja demoamisen ylläpitäjänä. Meillä kaikilla kolmella on pitkä ja monipuolinen kamppailutausta mutta kuitenkin erilainen joka oli omiaan antamaan monenlaista perspektiiviä tekniikoihin ja ideoihin. Poreilu ja flow kesti alusta loppuun, eli kahdestatoista viiteen.

Viideltä alkoi BJJ treenit jotka sain kunnian ohjata. Kävimme läpi lempi tekniikoitani kilpparista alta ja päältä. Porukka otti hyvin vastaan ja teki just sitä mitä piti. Vastuuohjaajan Ville Mitikan kanssa oli alustavaa puhetta seminaarista – ja mielelläni tulen sellaisen Valkeakoskelle vetämään.

 

 

Kahdeksalta pääsin Mjölnirin kanssa kokeilemaan uppopalloa. Todella mielenkiintoinen laji. Ikäänkuin Rugbya veden alla.

Sain yöpyä salilla. Ensin tein pesän tatamille mutta sitten huomasin että soffasta saa avattua pedin – ainakin teoriassa. Nyin ja riuhdoin nivellettyä petiä vajaan tunnin, ennen kuin luovutin ja käperryin polvet suussa soffalle torkkumaan.

Aamulla viehättävä ambulanssinkuljettaja antoi minulle kyydin Hattulaan jossa BJJ-liiton NO-GI ( lukkopaini) SM-kisat järjestettiin. Niinkuin aina, liiton kisat oli järjestetty erinomaisesti ja ottelut rullasi hyvin. Odotellessani omaa vuoroani moikkailin vanhoja tuttuja, kuten Joni Kyllöstä, ja luin kirjaa Temppeliherrosita. Noin puolituntia ennen otteluani pyörittelin paikat auki ja tein nopeat sykkeennostot. Vastassa minulla oli entuudestaan tuntematon Ilmari Leppänen, mutta opin tuntemaan hänet ( hänen voimansa ainakin) kymmenen minuutin ottelun aikana 🙂 Ilmari shoottasi minut kumoon jonka jälkeen loppu aika taisteltiin kilpparissa – minä alla Ilmari päällä. Sain kolme hetkellistä onnistumista, grambyroll puikkaus karavaatista ja pako giljotiinista, mutta totuuden nimissä ottelu meni yhteen maaliin ja pisteilla 16-0 Leppäselle.

Sarjani voitti Jesse Urholin, Leppänen sai hopeaa ja minä pronssia. Mutta ennen kaikkea sain kamppailla, ja tavata vanhoja sekä uusia ystäviä. 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *